Mijn reis van harmonie tussen energie en rust met zenboksen

Mijn reis van harmonie tussen energie en rust met zenboksen

Mijn naam is Jeroen van der Lee. Velen van jullie kennen mij wellicht alleen van Yin Yoga Cards, maar ik wil graag een ander passieproject van mij delen: Zenboksen. Het is een prachtige synergie tussen kracht en rust, verenigd door de paden van kickboksen en Yin Yoga. 

 

Van eclectisch leven naar de oprichting van Zenboksen 

Mijn avontuurlijke tocht naar zenboksen is net zo eclectisch en avontuurlijk geweest als de activiteiten waarmee ik mijn dagen vul, van het spelen van bas in een punkband tot werken met jongeren die worstelen met gedragsproblemen. Deze ervaringen hebben mij gebracht tot een plek waar ik niet alleen de chaos van het leven kan waarderen, maar ook de noodzaak om een vreedzame ruimte binnen die chaos te vinden. 

 

Zenboksen: fusie van tegenstellingen 

Toen ik de kracht en het kanaliseren van energie via vechtsporten ontdekte en de serene rust van yoga en meditatie omarmde, ontstond Zenboksen uit de vurige en zachte aspecten van mijn persoonlijke en professionele ervaringen. Hier, tussen het zweten en de rust, vond ik een balans die niet alleen mijn leven veranderde, maar ook dat van velen om mij heen. 

 

Zenboksen: meer dan een les 

Zenboksen begint met het ontbranden van de fysieke vlam door kickbokstechnieken en workouts, waarna we overgaan naar een rustigere vlam van meditatie en Yin Yoga. Ik heb altijd geloofd dat elk individu uniek is en daarom is elke les ontworpen om rekening te houden met ieders unieke reis en behoeften binnen de groep. 

 

Het sociale aspect van Zenboksen 

Het grootste geschenk dat Zenboksen me heeft gebracht, is wellicht de diverse en bruisende gemeenschap van individuen. Iedereen vindt zijn eigen pad en tempo, maar wat ons allemaal verenigt, is de zoektocht naar balans en een veilige ruimte om onszelf te zijn en te ontdekken. 

 

Hoe te beginnen met Zenboksen 

Zenboksen is voor iedereen toegankelijk. Of je nu nieuw bent in de wereld van kickboksen en yoga, of een doorgewinterde veteraan, er is plaats voor jou in onze gemeenschap. Voor meer informatie ga je naar de website, daar zie je meteen hoe jij je kunt aanmelden voor de groepslessen. 

 

Reflectie op mijn reis 

Mijn reis, van punkrocker tot Zenboks-instructeur, heeft me laten zien dat de pieken en dalen van het leven niet alleen onvermijdelijk maar ook essentieel zijn. De vurige energie van kickboksen en de vredige rust van Yin Yoga zijn metaforen van mijn eigen leven en de levens van velen. 

 

Een specifieke aanpak voor jeugdzorg 

Toen ik als activiteitenbegeleider in de jeugdzorg werkte, werd ik benaderd door orthopedagogen om een specifieke benadering te vinden voor een 16-jarige jongeman. Hij was terughoudend tegenover conventionele therapieën en scholing, maar stond wel open voor mijn begeleiding. Omdat ik ervaring had met zowel kickboksen als yoga en meditatie, en ik voelde dat dit bij hem goed zou passen, creëerde ik een benadering die beide combineerde. 

 

Uitbreiding en succesverhalen van Zenboksen 

Dit leidde ertoe dat ik deze methodiek uitbreidde. Mijn eigen kickboksschool hoorde ervan en vroeg me een les te geven, wat al snel populair werd. Dit markeerde het begin van een reis waarbij ik mijn methoden begon uit te bouwen. Nu droom ik ervan om deze aanpak, die ik "Zenboksen" noem, te verspreiden naar locaties in Nederland en België, zoals je op mijn website kunt zien bij de storefinder. 

 

Lesstructuur en filosofie van Zenboksen 

Hoe ik lessen structureer? Een typische les bestaat uit 45 minuten kickboksen, gevolgd door 30 minuten yin yoga. Respect en veiligheid staan centraal in elke les, en ik wil dat iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt, ongeacht hun ervaringsniveau of lichaamstype. 

 

Dagelijkse praktijk en voortdurende ontwikkeling 

Zenboksen is meer dan een techniek; het is een dagelijkse praktijk en een continu evoluerende reis, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor mij. Met de "Zenboks" gemeenschap delen we een intentie: het vuur en de kracht van kickboksen willen ervaren, en daarnaast de zachtheid en mentale en fysieke voordelen van Yin Yoga willen voelen. De samensmelting van deze 2 energievormen zorgen voor meer balans.  

 

Toekomstvisie en ondersteuning van de gemeenschap 

Ik blijf gefocust op het ondersteunen van mensen via persoonlijke trainingssessies, en blijf aanwezig voor diegenen die zich inzetten voor het verspreiden van de methodiek via hun opleidingen. Dankzij tools zoals de MomoYoga-app, waarmee deelnemers zich kunnen inschrijven en betalen voor lessen, kan ik deze droom verwezenlijken en dit alles mogelijk maken.  

Terug naar blog